keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kirjainseinä


Törmäsin Ohdeedoh:ssa tähän ihanaan kirjainseinä-ideaan:

Ohdeedoh


Hauskan näköistä, kun kaikki kirjaimet ovat vähän erilaisia, ja osa on litteitä ja osa koholla. Huoneen sisustanut äiti kertoo jutussa, että tilasi kirjaimet netistä, mutta tuollainen kirjainseinä on helppo toteuttaa myös itse askarrellen. Tee vaikka näin:

  • Osta jokunen sisustuskirjain sisustusliikkeestä (puisia, metallisia, tms). Voit myös halutessasi maalata niitä eri värisiksi. Muutamia esimerkkejä valmiista sisustuskirjaimista:

County by mail

Wilhelmiinan kammari

Wilhelmiinan kammari


County by mail

Kärkkäinen


  • Osta askarteluliikkeestä paksuja pahvikirjaimia ja päällystä paperilla (esim. sinellistä saa 10cm korkeita ja 20,5cm korkeita pahvikirjaimi)
  • Leikkaa pahvista loput kirjaimet terävillä saksilla tai mattoveitsellä (tee eri kokoisia ja eri ”fonttia” olevia), ja päällystä tai maalaa kirjaimet. Pahvia saat ilmaiseksi, kun nappaat pahvinkeräysastiasta tai käyt pyytämässä kaupasta. Jos haluat, niin voit ottaa tietokoneen tekstinkäsittelyohjelman avuksi: kirjoita eri fonteilla yksi kirjain yhdelle sivulle (ja tee siitä siis niin iso kuin haluat), ja tulosta. Liimaa/teippaa tämä paperi pahville, ja leikkaa sitten ääriviivoja myöten, jolloin saat pahvikirjaimesta juuri sellaisen kuin haluat.

  • Kiinnitä seinään esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä


Jos askartelu ei innosta, niin toki kirjaimet voi tilata (eri kokoisina, eri fontteina) vaikkapa Kuviopuusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti